top of page

L E U S D E N 

W I E B E L W E R F

DE ONTMOETINGSPLEK VOOR JONG EN OUD

Oudere vrouw en haar verzorger

Stichting Welzin

Verse Croissants

Lunchroom De Werf

Moestuin.png

De Groene Belevenis

Stichting Welzin                                   

Ontmoeten van verschillende generaties op 1 plek. Dat kan bij ons op De Wiebelwerf. 
Samen met stichting Welzin worden er allerlei activiteiten bedacht voor de kinderen van Kinderopvang De Wiebelwagen en ouderen, die gezellig in een huiselijke setting hun dagbesteding op het terrein hebben.  

Het genieten staat voorop en er is ruimte voor ontspanning, muziek, lekker bewegen en een wandeling maken buiten. 

Het samen bewegen heeft ook een groot effect. Een kind zingt en danst een liedje aan de hand van een oudere. Juist het samen meebewegen op het ritme van de muziek, geeft een sociale verbondenheid met elkaar, naast dat het de motoriek op een plezierige wijze stimuleert.

En ja, we weten allemaal: Bewegen is gezond, het helpt je fit te blijven en het geeft energie. 

Lunchroom De Werf      - bouw start 2023-                   

Onze droom is dat heel Leusden en omgeving zich welkom mag voelen op De Wiebelwerf. 
Het zal niet lang meer duren en dan zijn alle voorzieningen gereed, want de komst van een nieuwe lunchroom, maakt dat je ook als voorbijganger gezellig langs kunt komen.

Heb je zin in een bak koffie met eigen gebakken appeltaart, dan kun je op de Wiebelwerf gezellig bij Lunchroom De Werf  (start bouw 2023) een terrasje pakken en genieten van de kinderstemmen om je heen. Met uitzicht op de dierenweide, waar schapen en geiten lopen, en konijnen graag geaaid willen worden.
Pluk dan ook nog een mooi bosje bloemen uit onze pluktuin. En je bent er even heerlijk tussenuit!

In de horeca en bij het onderhouden van de tuinen is er ook plek om te leren en te werken, of wanneer je vanwege een beperking je dat in je eigen tempo doet en je ondersteund wilt worden bij je werkzaamheden, kun je ook gerust contact leggen en ons vragen naar de mogelijkheden.

En er zullen ruimten in de kelder te huur komen voor maatschappelijke initiatieven, laat het ons weten als je interesse hebt!

De Groene Belevenis                                 

Wat is er heerlijker voor een kind om lekker buiten te kunnen rondbanjeren met zijn laarzen aan.
De Groene Belevenis heeft achter De Wiebelwerf een eigen Struintuin:  een plek waar natuurlijk en duurzaam spelmateriaal is, een modderkeuken, verschillende ontdekpaadjes en waar je kunt popcorn bakken bij het kampvuur.

Ook zijn er moestuinen die worden verzorgd door kinderen van verschillende basisscholen en BSO's uit Leusden. Er worden vanuit De Groene Belevenis toffe en uitdagende activiteiten en lesprogramma's uitgezet, waardoor veel kinderen uit Leusden in aanraking komen met buiten en alles wat daar groeit en bloeit.

Door deze programma's ook te gebruiken bij de kinderen die bij ons op De Wiebelwagen zijn, wordt de natuurbeleving versterkt en zijn wij ook regelmatig in de Struintuin te vinden. En pakken wij de schoffel en zijn we benieuwd of er al nieuwe groente omhoog geschoten is in onze eigen moestuin!

 Samenwerken
met ons?

Wil jij ook graag andere mensen ontmoeten op een mooie plek vol gezelligheid en dicht bij de natuur

En lever jij met je bedrijf of initiatief ook een waardevolle bijdrage aan de maatschappij

Zoek je een (flexibele) ruimte waar je je passie wilt delen

Wie weet kunnen wij wat voor elkaar betekenen

DSC08059.jpg
Nieuwsgierig? Kom snel een keer kijken
bottom of page