top of page
naamloos (1 van 1)-51.jpg
HET MOOISTE WAT JIJ KAN WORDEN IS JEZELF

De Wiebelwagen is een unieke, christelijke organisatie, waar met veel passie, liefde en betrokkenheid kinderopvang geboden wordt. We werken vanuit ons hart, en dat is voor zowel kinderen als ouders voelbaar. 

De locaties zijn sfeervol ingericht met pure, zachte groentinten en veel houtwerk. 

Dat is ook wat wij willen uitstralen: puur, natuurlijk, eigentijds, warmte en rust. 

Je mag groeien en je eigen talenten laten bloeien, want het mooiste wat JIJ kunt worden, is jezelf! 

naamloos (1 van 1)-112_edited.jpg
OP ONTDEKKINGSTOCHT

Vanuit het respect voor jouw autonomie willen we je graag de ruimte geven om zelf te onderzoeken, te imiteren, te spelen en zo te leren. 

Met speelgoed dat je uitdaagt om je motoriek, zintuigen, fantasie en creativiteit te gebruiken: bijvoorbeeld alledaagse, huishoudelijke voorwerpen als bakjes en pollepels. 

Er is aandacht voor een gezonde manier van leven en eten en veel tijd voor bewegen en naar buiten gaan, kortom de wereld om je heen te beleven. Dit zijn bij ons de zogenoemde Beleefweken.

 

Tijdens de Beleefweken proberen we bijv. lekkere gezonde gerechten uit, die we zelf mogen bereiden. Soms gebruiken we de groenten die uit de moestuin komen, of we maken een gezond tussendoortje. Bijvoorbeeld een fruitijsje.
We leren wat een pan, een lepel en een garde is. Help je mee met roeren? Wat ziet het er lekker uit, je mag een hapje proeven! 

Of we organiseren een parcours in de buitenruimte en bewegen zo lekker in de gezonde buitenlucht.  We gaan er op uit, als jij maar een leuke dag beleeft!

Je leert terwijl je speelt, je ontwikkelt terwijl je ontdekt en er is volop ruimte voor plezier. Samen met de andere kinderen en de liefste juffen maken we van elke dag wat moois. 

Wij werken met vaste gezichten en willen de kinderen onvoorwaardelijk de liefde van God laten zien.

We maken even tijd om te luisteren naar het vrolijke gebabbel van de peuter tijdens de kring en stellen nieuwsgierige vragen. We bedenken een uitdagend spelletje bij een thema en stoppen je lekker in bed als je moe wordt. 

Dit maakt De Wiebelwagen een veilige plek waar je als kind gezien wordt, jezelf mag zijn en volop genieten kan.

DRAAI EENS EEN RONDJE
hewi-symbol-801-91-020_0.jpg

Begin de dag met een dansje! Elke dag doen wij een beweegtussendoortje nadat we uit de kring komen of een poosje aan tafel hebben gezeten. 

We worden er vrolijk van en doen een dansje van plezier, zo blijven we lekker in beweging! 

Nog leuker wordt het wanneer Sproet langskomt met haar grappige dansjes en verhalen. Dan kunnen we niet meer stilzitten en doen we allemaal mee.

Ken je haar al? Ze heeft vrolijke sproetjes op haar gezicht.

Zou ze misschien in de Pipowagen wonen naast de geitenwei? 

En weet je dat muziek en dans ook heel belangrijk is voor de ontwikkeling?

Niet alleen voor de muzikaliteit. Het is bewezen dat muziek en dans de

taal-spraak, de motoriek, de creativiteit en concentratie stimuleren en het geeft samen veel plezier!

Spriet & Sproet
DSC08036_edited.png
EEN FRISSE NEUS

Samen gaan we naar buiten om te spelen, de wind te voelen, door wilgenhutjes te kruipen en bij de dieren te kijken. Je mag meehelpen om het bakje met voer te vullen en het konijnenhok schoon te vegen. Kijk maar of de kip eieren heeft gelegd.

Buiten ervaar je de ruimte en kun je lekker bewegen, klimmen en klauteren, op de fietsjes rondrijden en graven in de zandbak.

 

Er is genoeg ruimte om te ontdekken en te beleven. We zien hoe alles groeit en bloeit. Ontdekken welke kleine beestjes in de tuin leven. En hebben onze eigen moestuin. We ervaren wisselende seizoenen met regen, sneeuw of een lekker zonnetje.
Samen met de kinderen kijken we bijvoorbeeld bij het thema herfst hoe bomen veranderen in verschillende kleuren.
Ook als het weer minder mooi is, gaan we naar buiten om een frisse neus te halen. En vergeet niet je regenlaarzen mee te nemen, dan kun je lekker in de plassen stampen!

DELEN MAAKT RIJK

We zijn heel dankbaar voor de mooie opvanglocaties van De Wiebelwagen waar we met zoveel kinderen, ouders en lieve juffen een tweede thuis mogen creëren. 

Daarnaast willen we ook omzien naar de ander dichtbij in onze samenleving en werken we graag samen met zorginstanties en dagbesteding voor ouderen.
Zo kunnen de kinderen en ouderen elkaar ontmoeten. Wat ook een unieke beleving geeft!

 

Wij bieden waar het kan werkplekken aan voor mensen die extra hulp en begeleiding nodig hebben en ons kunnen helpen in de tuin of bij de huishoudelijke taken. Daar worden wij blij van!

 

We weten dat het in andere landen heel anders kan zijn en het niet zo vanzelfsprekend is dat er opvang of onderwijs is, of dat de opvang juist heel hard nodig is, omdat de kinderen anders alleen thuis zijn, terwijl de ouders moeten werken. 

Daar worden wij stil van, en willen we graag omzien naar de ander en uitdelen van onze zegeningen.

 

We hebben een project gevonden in Nicaraqua, waar we kinderen in  Los Coquitos sponsoren.  Via de kerk kunnen er gratis maaltijden uitgedeeld worden en kan de opvang, het onderwijs of studie aan een aantal kinderen betaald worden.

Help je mee om samen de wereld een beetje mooier te maken?

Leef 

je leven

in

liefde

Efeze 5:2

naamloos (1 van 1)-86.jpg
JIJ BENT WELKOM

Open en persoonlijk, dat is wat ons contact met ouders en kinderen typeert. 

De Wiebelwagen is laagdrempelig en informeel, we stellen de behoeften van jou als ouder en kind centraal 

Wij voelen ons betrokken, en zijn graag in gesprek over je kind of onze opvang of vragen die je hebt. 

We bieden flexibele mogelijkheden aan. Zodat je als ouder met een goed gevoel werk en thuis kunt combineren. 

Voel je welkom om een keer de sfeer te proeven en wij laten je graag

De Wiebelwagen zien!

bottom of page