HET MOOISTE WAT JIJ KAN WORDEN IS JEZELF

De Wiebelwagen is een unieke, christelijke organisatie, waar met veel passie, liefde en betrokkenheid kinderopvang geboden wordt. We werken vanuit ons hart, en dat is voor zowel kinderen als ouders voelbaar. 

De locaties zijn sfeervol ingericht met pure groentinten en veel houtwerk. 

Dat is ook wat wij willen uitstralen: puur, natuurlijk, eigentijds, warmte en rust. 

Je mag groeien en je eigen talenten laten bloeien, want het mooiste wat JIJ kunt worden, is jezelf! 

BLIJ DAT JIJ ER BENT

Je leert terwijl je speelt, je ontwikkelt terwijl je ontdekt en er is volop ruimte voor plezier. Samen met de andere kinderen en de liefste juffen maken we van elke dag wat moois. 

Wij werken met vaste gezichten en willen de kinderen onvoorwaardelijk de liefde van God laten zien.

We maken even tijd om te luisteren naar het vrolijke gebabbel van de peuter tijdens de kring en stellen nieuwsgierige vragen. We bedenken een uitdagend spelletje bij een thema en stoppen je lekker in bed als je moe wordt. 

Dit maakt De Wiebelwagen een veilige plek waar je als kind gezien wordt, jezelf mag zijn en volop genieten kan.

MUZIEK IS EEN FEESTJE

Kom je mee dansen? Naast de dagelijkse momenten op de dag dat we vrolijke liedjes zingen of dansen en bewegen bij een thema-activiteit, hebben we ook Muziek-Dans- Beweegweken

 

In deze week krijg je muziekles van onze eigen ‘muziekjuf’ Marianka. Tijdens de lessen kun je zelf muziek maken, liedjes zingen en dansen. Wij ervaren dat de kinderen genieten van de muziek en zich heerlijk kunnen zich uitleven. Zelfs de allerkleinsten genieten van muziek op schoot. 

De muzieklessen zijn een feest voor ieder kind. 

En weet je dat muziek en dans ook heel belangrijk is voor de ontwikkeling? Niet alleen voor de muzikaliteit. Het is bewezen dat muziek en dans de taal-spraak, de motoriek, de creativiteit en concentratie stimuleren.

ONZE CHEFKOKS

Tijdens de Kook- en Beleefweken proberen we lekkere gezonde gerechten uit, die we zelf mogen bereiden. Soms gebruiken we de groenten die uit de moestuin komen, of we leren wat een pan, een lepel en een garde is. Help je mee met roeren? Wat ziet het er lekker uit, je mag een hapje proeven! 

Het accent ligt vooral op het zelf doen, het proeven van nieuwe smaken en het koken beleven. Voor je het weet zijn het kleine chefkoks geworden! 

We leren hoe je eten klaarmaakt en hoe je veilig en zo schoon (hygiënisch) mogelijk werkt in de ‘keuken. Vanzelfsprekend zijn er regels in de kinderkeuken: er zijn geen hete pannen, kokend water en scherpe messen in de buurt van de kinderen. 

Voor de kleine dreumesen is het ook een hele ervaring. We gebruiken de zintuigen ruiken, proeven, kijken en voelen. Al snel zitten de meeste kinderen te smullen van het lekkers! 

BUITEN ONTDEKKEN

Samen gaan we naar buiten om te spelen, de wind te voelen, door wilgenhutjes te kruipen en bij de dieren te kijken. Je mag meehelpen om het bakje met voer te vullen en het konijnenhok schoon te vegen. Kijk maar of de kip eieren heeft gelegd. Buiten ervaar je de ruimte en kun je lekker bewegen, klimmen en klauteren, op de fietsjes rondrijden en graven in de zandbak.

 

Er is genoeg ruimte om te ontdekken en te beleven. We zien hoe alles groeit en bloeit. Ontdekken welke kleine beestjes in de tuin leven. En hebben ons eigen moestuintje. We ervaren wisselende seizoenen met regen, sneeuw of een lekker zonnetje. Samen met de kinderen kijken we bijvoorbeeld bij het thema herfst hoe bomen veranderen in verschillende kleuren. Ook als het weer minder mooi is, gaan we naar buiten om een frisse neus te halen. Oja, vergeet dan niet je regenlaarzen mee te nemen, dan kun je lekker in de plassen stampen!

DELEN MAAKT RIJK

We zijn heel dankbaar voor de mooie opvanglocaties van De Wiebelwagen waar we met zoveel kinderen, ouders en lieve juffen een tweede thuis mogen creeeren. 

We weten dat het in andere landen heel anders kan zijn en het niet zo vanzelfsprekend is dat er opvang is, of dat de opvang juist heel hard nodig is, omdat de kinderen anders alleen thuis zijn, terwijl de ouders moeten werken. Of daar waar armoede heerst en er nauwelijks te eten is voor de kinderen. 

Daar worden wij stil van, en willen we graag omzien naar de ander en uitdelen van onze zegeningen. We hebben een project gevonden in Nicaraqua, waar we een kinderopvang Los Coquitos sponsoren. Hierdoor kan er opvang geboden worden aan 15 kinderen van werkende moeders. Aan 40 kinderen kan een gratis goede maaltijd gegeven worden en worden er nieuwe activiteiten mogelijk gemaakt!

Help je mee om samen de wereld een beetje mooier te maken?

WELKOM OP DE WIEBELWAGEN

Open en persoonlijk, dat is wat ons contact met ouders en kinderen typeert. 

De Wiebelwagen is laagdrempelig en informeel, we stellen de behoeften van jou als ouder en kind centraal 

Wij voelen ons betrokken, en zijn graag in gesprek over je kind of onze opvang of vragen die je hebt. 

We bieden flexibele mogelijkheden aan. Zodat je als ouder met een goed gevoel werk en thuis kunt combineren. 

Voel je welkom om een keer de sfeer te proeven en wij laten je graag De Wiebelwagen zien!

S N E L L E  L I N K S
ADRESSEN

Ederveen

Hootsenstraat 24
6744 AJ Ederveen
Telefoon: 0318 - 302490 (KDV)

Mobiel: 06-11422941 (BSO)

Leusden 

Hamersveldseweg 105
3833 GM Leusden
Telefoon: 033 - 8700073

Mobiel: 06-11277167

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN DE WIEBELWAGEN?
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle